Attuned Yoga’s certifierad Rocket Vinyasa 100 h Yogalärarutbildning

This Teacher Training is open for English speaking students. For more information please contact Anders Asker: yoga@anders-asker.se

Huvudlärare: Anders Asker,
Rebecka Walter & Magdalena Potipa
Modul 1: 18 – 22 June 2023 (5 dagar)
Modul 2: 26 – 30 June 2023 (5 dagar)
Investering modul 1 : sek 11 900
 Investering modul 2: sek 11 900
Early Bird: 19 900 SEK för båda modulerna
(gäller vid full betalning innan den 30 april 2023)
OBS! Vid faktura mot företag tillkommer 6% moms
Plats:  Ester Adèle, St Paulsg.29, Stockholm

Max antal deltagare: 10 st

 

Denna lärarutbildning ger en 100 h certifiering enligt Yoga Alliance kriterier. Utbildningen består av två fristående 50 h moduler (som vardera ger 50 RYT enligt Yoga Alliance).
Denna utbildning vänder sig till alla som vill lära sig Rocket1, Rocket2 och Rocket3, för att kunna undervisa andra eller för att fördjupa och stärka sin egen yogapraktik.

Du kan välja att delta i en eller båda modulerna. För att delta i modul 2 krävs dock att du redan har gått en 50 h Rocket utbildning.

Rocket 100 h 2020

Ovan 2020 och nedan 2019 års elever och lärare

“Helt fantastisk lärarutbildning! Oerhört kompetenta lärare och mycket ovärderliga praktiska tips både för egen praktik och för att utvecklas i rollen som lärare. Enormt tacksam för allt!
Rekommenderar varmt! ❤️
Matilda Sakuth, personlig tränare, yogalärare 2020

Vad är Rocket Vinyasa Yoga?

Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande och fysiskt utmanande praktik.
Den är skapad av Larry Schultz och är baserad på Ashtanga Vinyasa Yoga. Han var elev till Pattabhi Jois. Under de 3 år som Larry var yogalärare på turné med rockbandet Grateful Dead, utvecklade Larry sin undervisning och skapade Rocket-serierna.
Han ville ge yogan fri från den mer strikta Ashtanga traditionen och kom därför att kallas för “the bad boy of Asthanga”. Flöde, lekfullhet och humor kännetecknade  Larrys undervisning.

Praktiken:
I ett kraftfullt flöde länkas de stående ställningarna samman, först på höger sida och sedan på vänster sida. På så sätt skapas snabbt en känsla av fluiditet, styrka och djup.

I Rocket 1 följer man i golvserien, främst Primary Series (Yoga Chikitsa). Fokus ligger på att bygga upp core.

I Rocket 2 följer man främst Intermediate Series (Nadi Shodana). Inslag av andra ställningar från Advanced A och B Series förekommer också. Fokus ligger på att flyta in och ut i inversioner och armbalanser, som ger en känsla av att flyga.

Rocket 3 är en ännu snabbare sammanslagning av Rocket 1 och Rocket 2 då 90 ställningar görs på 90 minuter. Fokus är total närvaro i nuet.

Förkunskaper som krävs:
En 200 h grundutbildning i Ashtanga Vinyasa, Hatha eller annan Vinyasa yogautbildning.
Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande men också fysiskt utmanande praktik. Det är därför viktigt att du som deltagare har en grundläggande kunskap om Ashtanga och en etablerad yogapraktik 4-6 dagar i veckan.

Utbildningens upplägg:
Utbildningen består av 2 fristående moduler à 5 dagar som motsvarar 50 timmar per modul. Varje modul berättigar dig 50 h som du kan registrera hos Yoga Alliance.
Om du enbart vill delta i modul 2, krävs det att du redan har gått en 50 h Rocketutbildning.  Kontakta Anders Asker för mer information: yoga@anders-asker.se

För att bli certifierad lärare i Rocket, 100 RYT, krävs:
– 100% närvaro i båda modulerna
– att du har tillräcklig kännedom om serierna
– gjort alla hemuppgifter
– fått godkänt på det skriftliga provet och
– kan undervisa Rocket 1 och 2 genom att du praktiskt undervisar en del av en klass för utomstående

I modul 1 ligger fokus mest på Rocket 1 och Full Primary Series (FPS).
I modul 2 ligger fokus på Rocket 2 och Rocket 3.

Labbklasser förekommer varje dag. Vi bryter ned alla avancerade ställningar såsom armbalanser, handstående, vridningar med mera. Detta sker dels genom att göra ställningarna fullt ut och dels genom att modifiera med olika hjälpmedel.

I båda modulerna kommer vi att öva oss i byten mellan positioner för att kunna flyta in och ut ur ställningar.

Eftersom Rocket är en stark fysisk yogaform, är det lätt att tro att det bara är en serie akrobatiska övningar i en bestämd koreografi. Inget kan vara mer fel. Kunskapen om yogisk filosofi, bandhas, drishti och framförallt ujjayi pranayama är några av våra viktigaste redskap på mattan och i våra dagliga liv.

Handstående (och övriga asanas) kan vara så mycket mer än en position att bemästra beroende på hur vi ser dem och oss själva. De kan ge möjlighet att studera oss själva om vi går in i dem med öppet sinne, d v s släpper förväntningar, idéer om vad som är rätt och fel, bra eller dåligt – och utgår från våra unika bakgrund och förutsättningar och är ok med det.

Det är ju ändå så att när vi går ur en position så är det över och borta – så det är inte så intressant egentligen hur vi gör den. Mer intressant är vad positionen/ upplevelsen gör med oss,  vad vi lär oss om oss själva i övningen och hur övningen hjälper oss att utvecklas och växa.

 

Här kan du läsa om utbildningens schema i modul 1 och 2

Utbildningens innehåll:
  • 140 positioner
  • Andning/ Pranayama
  • Drishti
  • Bandhas
  • Framåtfällningar och bakåtböjningar
  • Justering och Modifiering
  • Vikten av rätt stapling för upp-och-nervända ställningar/ inversioner
  • Fitness academy för bål, axlar, handled, armbågar
  • Viktförflyttning till händer och axlar
  • Flyta mellan positioner
  • Inversioner och handstående från stående ställningar
  • Armbalanser och inversioner från sittande positioner
  • Skapa flödande rörelser, långsamma ner på insidan för att skapa flyt, glida in i nästa ställning
  • Filosofi och personlig utveckling

Att stå på händer och andra inversioner har många stärkande effekter för kroppen.

Att lära sig mekanismerna för att kunna ’flyga’, görs möjligt genom att kombinera diverse aspekter, som i sin helhet tillåter dig att att bibehålla en känsla av levitation eller ’flygning’ i din praktik. Lättheten vi eftersträvar i praktiken är förmågan att röra sig flytande genom Vinyasan och i vissa sektioner balansera på händerna utan att fötterna nuddar golvet.

Ställningar där detta övas på:

 • Handstående, olika varianter
 • Varianter av Tranan
 • Huvudstående
 • Armbågsbalans och Skorpionen
 • Ashtavakrasana (crazy eight) med inhopp och utgång
 • Påfågel ställning

Investering och anmälan:

11 900 sek per modul
Early Bird för dig som vill gå båda modulerna är 19 900 SEK. För att ta del av early bird priset behöver hela summan vara inbetald senast 30 april 2023.

Du säkrar din plats genom att betala anmälningsavgiften på 2000 SEK per modul till bankgiro 5522-0446. Skriv ditt namn + Rocket Modul 1 eller Modul 1+2 eller Modul 2

Max antal deltagare  per modul är 10

Anmälningsavgiften för utbildningen återbetalas inte. Hela avgiften återbetalas, minus anmälningsavgiften på 2000/4000 kr innan den 15 maj 2023. Inbetald kursavgift återbetalas ej efter påbörjad utbildning.

Sagt om utbildningen

Namasté i sann anda och i kravlös kärlek

Anders, Rebecka & Magdalena