Rocket Yoga Retreat: Connecting with the inner Teacher

30 april – 2 maj 2021

Du behöver inte resa långt bort för att färdas långt

This Rocket Yoga Retreat is open for English speaking participants. For more information, please contact Anders: yoga@anders-asker.se If needed we will be able to simultaneously translate to Swedish.

Med Anders Asker, Rebecka Walter och Magdalena Potipa

Följ med på en härlig yogisk helg där du får en djupdykning i den fysiskt och lekfulla Rocket Vinyasa praktiken, kombinerat med filosofiska samtal och en möjlighet för återhämtning och inspiration i den vackra natursköna miljö som Shambala erbjuder. Detta retreat är en möjlighet för dig att ta time-out från vardagen och fokusera enbart på dig själv. 

Du får pröva på och lära dig tekniker för avancerade ställningar som armbalanser och inversioner. Vi gör övningar som hjälper dig att utforska Ujjayi andning, applicera bandhas (kroppslås) och drishti (ögonfokus) som verktyg för att hitta lätthet och styrka både på och utanför mattan. Tillsammans bryter vi ner och utforskar vissa nyckelställningar och tittar närmare på din egen linjering i positionerna så att du får en djupare förståelse för din kropp och din dagliga praktik.

Valborg är en tid att fira våren. Brasan symboliserar att man ’bränner’ bort det gamla för att välkomna in det nya. Oxen står för växande, spirande och fruktsamhet. Vad är det som vi vill ge näring till? Vad vill vi ska växa i våra liv? Som med allting är förutsättningen för förnyelsen att våga släppa det som inte gagnar längre. Detta kan skapa spänningsstillstånd mellan längtan till förnyelse och samtidigt vilja bevara det gamla.

Olika livsåskådningar såsom Yoga, Buddhism, Taoism, Feng Shui,  har skrifter som egentligen talar om samma sak, nämligen vägen till inre frid och harmoni. Dessa filosofiska texter ger insikter, verktyg som människor världen över kan använda sig utav för personlig utveckling och för att orientera sig i samverkan med andra människor.

Inom Ashtanga har vi De 8 Grenarna medan Buddhismen talar om Den ädla 8-faldiga Vägen. Vad har dessa filosofier gemensamt och hur kan vi använda oss utav dem i vår vardag och i livet som helhet?
Under retreatets filosofi sammankomster kommer vi genom interaktiva diskussioner, gå lite djupare in i dessa 2 discipliners budskap och visdomar.

Olika ställningar kan vara så mycket mer än bara en position att bemästra beroende på hur vi ser dem och oss själva. De kan ge möjlighet att studera oss själva om vi går in i dem med öppet sinne, d v s  släpper förväntningar, idéer om vad som är rätt och fel, bra eller dåligt – och utgår från våra unika bakgrund och förutsättningar och är ok med det.
Det är ju ändå så att när vi går ur en position så är det över och borta. Det är inte så intressant egentligen hur vi gör den, mer intressant är vad positionen d.v.s. upplevelsen gör med oss, vad vi lär oss om oss själva i övningen och hur övningen hjälper oss att utvecklas och växa.

När vi förändrar vårt sätt att se saker, förändras det vi ser. Avancerade ställningar är så mycket mera än bara den fysiska utmaningen. Det är en fantastisk möjlighet till transformation på många plan med extra stöd av de fyra planeterna i Oxen, vilka främjar vår förmåga att praktiskt ta in och förstå på ett djupare plan.

I de filosofiska workshopen för vi interaktiva samtal kring olika livsåskådningar och hur vi kan applicera dem i vårt urbana livsstil och livspussel. Vi väver in praktiska tekniker så som ujjayi, drishti och bandhas för att skapa flöde och kan underlätta livet även utanför mattan

I workshopen tittar vi närmare på några avancerade ställningar och bryter ner dem. Du får du hjälp av 3 mycket erfarna och duktiga yogalärare (på detta retreat har vi även med oss Verena Grahn), som ser till att du lär dig dessa ställningar på ett säkert och optimalt sätt efter dina förutsättningar. Du får individuell coaching med modifikationer att hitta din rätta ställning/alignment som passar just din kropp.

Vad är Rocket Vinyasa yoga?

Rocket Vinyasa är en lekfull, snabb, flödande och fysiskt utmanande praktik. Den bygger på Ashtanga Vinyasa Yoga men är mer intensivt då både de stående och sittande ställningarna länkas på ett kreativt sätt för att skapa dynamik, styrka och flexibilitet.
Praktiken är tillgänglig även för nybörjare då alternativ och modifikationer erbjuds genom hela klassen. För elever med en avancerad praktik utmanas du med djupa bakåtböjningar, handståenden, armbalanser och inversioner.
Rocket Vinyasa skapades av Larry Schultz som var elev till Pattabhi Jois. Han ville ge yogan fri från den mer strikta Ashtanga traditionen och revolutionerade sättet att praktisera Ashtanga. Under de 3 år som Larry var yogalärare på turné med rockbandet Grateful Dead, utvecklade Larry sin undervisning och skapade Rocket-serierna.
Rocket är en feel-good upplevelse där vi bygger styrka och flexibilitet och en hel del skratt.

Länk till Sagt om retreatet:

Om Anders:
2006 blev Anders elev till Larry och fattade tycke för denna excentriske man. Larry blev en stor inspirationskälla för Anders som såg till att Rocket kunde fortsätta att etableras i Sverige sedan 2008. Anders gedigna kunskap, passion och entusiasm för Rocket gör att hans klasser är fulla av trogna Rocketutövare.

Sagt om Anders:
Anders undervisar med värme och humor samt använder gitarren och röstens redskap för att ta oss bortom det praktiskt teoretiska och nå djupare, in till hjärtat.

 Se program här

Läs mer om Shambala här: https://shambalagatherings.com/

PRAKTISK INFORMATION

Priset: 4190:- Early Bird (full betalning före den 30 mars 2021), därefter 4590:- Anmälningsavgift 1000:-, till bg 5522-0446
I priset ingår 2 övernattningar i delat rum, samtliga måltider, mellanmål, yoga och workshops.
Det finns 5 dubbelrum, 3 tre-bäddsrum och ett fyrbäddsrum. Beroende på antal deltagare kan möjlighet till enkelrum finns mot tillägg: 350:-/natt. Rummen fördelas utifrån önskemål och först till kvarn principen.

Om maten: Alla måltider serveras en härlig ekologisk vegansk buffé som tillagas av Shamabalas egna kockar och fina volontärer.
Färsk frukt, torkad frukt och lite annat smått och gott kommer att finnas i stora salen.
Vänligen kontakt oss om du har allergier eller något som vi behöver känna till vad gäller maten.

Du behöver ta med egna sängkläder och handduk. För 300:-/helg kan man hyra av Shambala.
Duschrum och toaletter delas på i gemensamma ytor. I duschrummet finns flera duschar och det finns separat för män och kvinnor.

Eventet är endast för dig som känner dig frisk och inte känner av några sjukdomssymptom

Läs mer om hur Shambala jobbar kring Corona: https://shambalagatherings.com/covid-19/

NOTERA: Vi håller oss regelbundet uppdaterad på nya direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten för denna typ av event och kommer att anpassa retreatet därefter.

BOKNING och information om plats
Plats: Borntorpet 1, Shambala Gatherings I Skinnskatteberg (2 timmar från Stockholm med bil). Tågförbindelse finns. Vi kommer att ordna samåkning., men om du åker tåg så kan du bli hämtad vid stationen. Hör av dig till yoga@anders-asker.se om du har bil och kan tänkas dela, eller om du söker skjuts.

Boka din plats genom att mejla oss ditt namn och Rocket retreat på yoga@anders-asker.se    och betala in anmälningsavgiften på 1000:- på bg 5522-0446 Platserna är begränsade enligt myndigheternas riktlinjer gällande Covid 19.

Avbokningspolicy: Vid avbokning återbetalas deltagaravgiften minus anmälningsavgiften fram till fredagen den 16 april 2021. Därefter sker ingen återbetalning annat än vid sjukdom då 50% återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. I det fall eventet ställs in återfår du självklart hela avgiften.

Vi ser fram emot att göra denna resa tillsammans med dig i sann anda
Namasté
Anders, Magdalena och Rebecka

Ashtavakrasana/Crazy Eight/Symbol of Eternity