Utmaningar – en möjlighet att växa

30 april – 2 maj 2021

Du behöver inte resa långt bort för att färdas långt

This Rocket Yoga Retreat is open for English speaking participants. For more information, please contact Anders: yoga@anders-asker.se If needed we will be able to simultaneously translate to Swedish.

Med Anders Asker, Rebecka Walter och Magdalena Potipa

Följ med på en härlig yogisk helg där du får en djupdykning i den fysiskt och lekfulla Rocket Vinyasa praktiken, kombinerat med filosofiska samtal och en möjlighet för återhämtning och inspiration i den vackra natursköna miljö som Shambala erbjuder. Detta retreat är en möjlighet för dig att ta time-out från vardagen och fokusera enbart på dig själv. 

Det är ju ändå så att när vi går ur en position så är det över och borta. Det är inte så intressant egentligen hur vi gör den, mer intressant är vad positionen d.v.s. upplevelsen gör med oss, vad vi lär oss om oss själva i övningen och hur övningen hjälper oss att utvecklas och växa.  

Olika ställningar kan vara så mycket mer än bara en position att bemästra beroende på hur vi ser dem och oss själva. De kan ge möjlighet att studera oss själva om vi går in i dem med öppet sinne, d v s släpper förväntningar, idéer om vad som är rätt och fel, bra eller dåligt – och utgår från våra unika bakgrund och förutsättningar och är ok med det.  

När vi förändrar vårt sätt att se saker, förändras det vi ser. Avancerade ställningar är så mycket mera än bara den fysiska utmaningen. Det är en fantastisk möjlighet till transformation på många plan, och nu med extra stöd av fullmånen i Väduren. Under filosofiklasserna kommer vi att diskutera och ge verktyg till personlig utveckling som du har användning för både på och utanför mattan.

Du får pröva på och lära dig tekniker för avancerade ställningar som armbalanser och inversioner. Vi gör övningar som hjälper dig att utforska Ujjayi andning, applicera bandhas (kroppslås) och drishti (ögonfokus) som verktyg för att hitta lätthet och styrka både på och utanför mattan. Tillsammans bryter vi ner och utforskar vissa nyckelställningar och tittar närmare på din egen linjering i positionerna så att du får en djupare förståelse för din dagliga praktik.

Förutom stark praktik får du verktyg för att bemästra tankar och känslor även utanför yogasalen. Genom personlig utveckling, interaktiv filosofi, meditation och chanting får du en möjlighet att möta dig själv på ett kravlöst sätt i en trygg miljö.

I workshopen tittar vi närmare på några avancerade ställningar och bryter ner dem. Du får hjälp av 2 mycket erfarna och duktiga yogalärare, som ser till att du lär dig dessa ställningar på ett säkert och optimalt sätt efter dina förutsättningar. Du får individuell coaching med modifikationer att hitta din rätta ställning/alignment som passar just din kropp.

Vi kommer att gå igenom tekniker och tricks för armbalanser, handstående, huvudstående, olika bakåtböjningar och ryggradsvridningar. Allting länkas samman i ett snabbt och helande flöde som rensar nervsystemet och förbereder dig för meditation och djup avslappning.
På söndag kommer du att att vara med om en välgörande restorative morgonklass för återhämtning och

Även om Rocket är en mycket fysisk form av yoga, kan det inte nog betonas vikten av att gå ifrån ambition och prestation.

Ujjayi-andningen, en medveten andningsteknik, är hjärtat i praktiken och skapar flöde och självkännedom som därmed ökar självrespekten. Filosofi, musik, mantras och chanting är också självklara delar av praktiken. Det som vi kommer i kontakt med via den fysiska praktiken vad gäller tankar och känslor kan du ta till nästa nivå i de interaktiva filosofiklasserna.

Denna unika yogahelg är en gåva till dig själv och din personliga utveckling. Begränsat antal platser.

Förkunskaper: För att tillfullo tillgodogöra dig denna helg så är det fördelaktigt att du har grundläggande kunskaper i Ahstanga eller annan Vinyasa Yoga.

Länk till Sagt om retreatet:

Om Anders:
2006 blev Anders elev till Larry och fattade tycke för denna excentriske man. Larry blev en stor inspirationskälla för Anders som såg till att Rocket kunde fortsätta att etableras i Sverige sedan 2008. Anders gedigna kunskap, passion och entusiasm för Rocket gör att hans klasser är fulla av trogna Rocketutövare.

Sagt om Anders:
Anders undervisar med värme och humor samt använder gitarren och röstens redskap för att ta oss bortom det praktiskt teoretiska och nå djupare, in till hjärtat.

 Se program här

Läs mer om Shambala här: https://shambalagatherings.com/

PRAKTISK INFORMATION

Priset: 4190:- Early Bird (full betalning före den 26 mars 2021), därefter 4550:- Anmälningsavgift 1000:-, till bg 5522-0446
I priset ingår 2 övernattningar i delat rum, samtliga måltider, mellanmål, yoga och workshops.
Det finns 5 dubbelrum, 3 tre-bäddsrum och ett fyrbäddsrum. Möjlighet till enkelrum finns mot tillägg: 330:-/natt. Rummen fördelas utifrån önskemål och först till kvarn principen.

Om maten: Alla måltider serveras en härlig ekologisk vegansk buffé som tillagas av Shamabalas egna kockar och fina volontärer.
Färsk frukt, torkad frukt och lite annat smått och gott kommer att finnas i stora salen.
Vänligen kontakt oss om du har allergier eller något som vi behöver känna till vad gäller maten.

Du behöver ta med egna sängkläder och handduk. För 200:-/helg kan man hyra av Shambala.
Duschrum och toaletter delas på i gemensamma ytor. I duschrummet finns flera duschar och det finns separat för män och kvinnor.

Eventet är endast för dig som känner dig frisk och inte känner av några sjukdomssymptom

Läs mer om hur Shambala jobbar kring Corona: https://shambalagatherings.com/covid-19/

NOTERA: Vi håller oss regelbundet uppdaterad på nya direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten för denna typ av event och kommer att anpassa retreatet därefter.

BOKNING och information om plats
Plats: Borntorpet 1, Shambala Gatherings I Skinnskatteberg (2 timmar från Stockholm med bil). Tågförbindelse finns, men vi kommer att ordna samåkning. Hör av dig till yoga@anders-asker.se om du har bil och kan tänkas dela, eller om du söker skjuts.

Boka din plats genom att mejla oss ditt namn och Rocket retreat på yoga@anders-asker.se    och betala in anmälningsavgiften på 1000:- på bg 5522-0446 Platserna är begränsade enligt myndigheternas riktlinjer gällande Covid 19.

Avbokningspolicy: Vid avbokning återbetalas deltagaravgiften minus anmälningsavgiften fram till fredagen den 16 april 2021. Därefter sker ingen återbetalning annat än vid sjukdom då 50% återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. I det fall eventet ställs in återfår du självklart hela avgiften.

Vi ser fram emot att göra denna resa tillsammans med dig i sann anda
Namasté
Anders, Magdalena och Rebecka

Ashtavakrasana/Crazy Eight/Symbol of Eternity