DESSA WORKSHOPS ÄR ÖPPNA FÖR ALLMÄNHETEN

Nedan kan du läsa om vilka workshops som är öppna för andra än de som går yogalärarutbildningen. Vi anser att man ska kunna ta del av yogans urgamla visdom eller praktiska kunskaper utan att behöva blir yogalärare.

För bokning gäller följande:

  • Du som inte går utbildningen, behöver alltid förboka din plats genom att kontakta Anders  yoga@anders-asker.se
  • För att ha din plats säkrad måste avgiften vara inbetald till BG 5070-7124 senast 3 dagar i förväg.
  • Om du anmäler dig 3 eller mindre dagar innan den aktuella workshopen,  kan du betala  med Swish 0702848285 eller kontant på plats. Vi tar ej kort.
  • Alla workshops kostar 350 kr.
  • Antalet platser är begränsade.

Workshops sommaren 2022 i Stockholm

Lör 18 juni 13.30 – 16.30 Ujjayi, bandhas, dristi

Lärare: Anders Asker

Denna workshop vänder sig till alla oavsett tidigare erfarenheter av yoga. Du får från grunden lära dig de tre viktigaste redskapen som skapar flödet i Ashtanga Vinyasa Yoga: Bandhas, Dristhi och Ujjayi.

Andningen är hjärtat av praktiken. Ujjayi andning lugnar nervsystemet, stillar sinnet och stärker och utvidgar lungornas kapacitet

Bandhas är intelligensen i praktiken. De är olika slags kroppslås som hjälper dig att lyfta upp och bevara livsenergi (prana) i kroppen.

Drishti är ögats mjuka blick som för dig in i en ställning, håller dig fokuserad inåt och hjälper dig att fördjupa ställningens form. Detta är en form av mindfulness som du sedan kan använda dig utav i ditt liv genom bättre fokus och ökad prestationsförmåga.
Du kommer att lära dig att applicera bandhas, drishti och ujjayii i solhälsningar samt andra utvalda ställningar där vi länkar allt samman till en helhet.

Söndag 19 juni 13.30 – 16.30 Yoga Anatomi & fysisk rörelse.
Lärare: Ida Duque                                                     

Teori och praktik är två skilda världar. Kursen är fokuserad till att ge dig basic inblick i hur du skadefritt och optimalt kan använda kroppen vid utövande av yoga eller andra fysiska aktiviteter. Vi gör en lätt teoretisk och praktisk genomgång av mjukdelar som muskler, fascia, ligament osv. 

.

Lör 2 juli 13.30-16.30 Chanting, Mantras & Mudras

LärareAnders Asker & Magdalena Potipa                                                       
Till levande gitarrspel kommer vi att sjunga olika invokationer, mantran och böner på sanskrit och gurumukhi. Ljud i olika former såsom ord, sång, musik osv har speciella vibrationer. Dessa urgamla mantran läker oss på alla plan, ger beskydd, stärker och höjer vår frekvens i alla delar av vårt liv. Chanting är extra kraftfullt, effektfullt och kännbart när det utövas i grupp.

Sön 3 juli 13.00-17.00: Meridian Yoga Stretch   

Lärare: Magdalena Potipa                
Vi har 12 meridianer s.k. energibanor där Ki, prana vår livsenergi flödar.  Genom olika yogapositioner kommer du att lära dig sambandet mellan alla våra organ och meridianerna. Blockeringar i våra organ påverkar oss på ett fysiskt, känslomässigt och mentalt sätt. Hälsa betyder att energin flödar fritt i våra meridianer. Vi lär ut ett kort program av yogapositioner som enkelt kan utföras hemma dagligen för välbefinnande.      


Lör 9 juli 10.00-13.00: Sanskrit, yogans språk

Lärare: Anders Asker

Du har säkert hört mer eller mindre främmande ord när du har utövat yoga. Detta mystiska språk är Sanskrits, yogans helande språk.

Varje stavelse tillsammans med de fysiska övningarna/asanas, startar en vibration som läker och balanserar kroppens olika nivåer.

Detta är en introduktion i yogans helande språk, Sanskrit. Anders kommer att berätta om de vanligaste förekommande orden, dess historia, tradition och mytologin bakom dem och om varför varje bokstav är så betydelsefull.

Lör 9 juli 14.00 – 17.00 The art of adjustment

Lärare: Rebecka Walter

Lär dig grunderna eller bygg vidare på kunskaper du redan har, i att ge fysiska och verbala justeringar, att se eleven på flera plan för att bättre kunna erbjuda de mest optimala uttryck av positionen utifrån varje individs behov och förutsättningar för att skapa medvetenhet och därmed undvika skador.

Vi går igenom bl.a. stående ställningar, vridningar, framåtfällningar och bakåtböjningar och hur du som lärare kan erbjuda justeringar på ett ergonomiskt och skonsamt sätt anpassad för individens fysiska förutsättningar.

Sön 17 juli 13.00-17.00: Om chakran: dess filosofi, praktik, meditation

Lärare: Anders Asker & Magdalena Potipa
Varje huvudchakra är ett kraftfullt energicenter som påverkar oss fysiskt, mentalt och emotionellt. Du får veta hur dina chakran verkar i balans och i obalans, om yoga positioner som skapar balans och därmed en förutsättning för hälsa och välbefinnande. Vi avslutar med en guidad meditation som balanserar dina chakran.                  

Tis 19 juli 9.30-12.30: Modifikation för skador, gravida

Lärare: Rebecka Walter                        

Yoga är till för alla! Du kommer att möta många elever med speciella behov till exempel gravida eller med vanligt förekommande åkommor som problem med nacke, rygg, knä, axlar. Med rätt kunskap och insikt kan du lära dig att anpassa yogan individuellt

För bokning gäller följande:

•                 Förboka din plats genom att mejla yoga@anders-asker.se

•         För att ha din plats säkrad måste avgiften vara inbetald till BG 5070-7124 senast 3 dagar innan workshopen

•         Om du anmäler dig 3 eller mindre dagar innan den aktuella workshopen, kan du betala med Swish till 0702848285 eller kontant på plats. Vi tar ej kort.

•                 Investering 350 SEK/workshop

Betalar du för 4 workshops får du delta i 5. Betalar du för 6 workshops, får du gå på alla 8.

Alla morgonklasser börjar kl 8 och varierar i längd. Se schema på attunedyoga.se
och kostar 100 kr för 60 min, 120 kr för alla andra.
Kontakta Anders om du vill gå ofta, då får du ett paketpris.

Läs mer om Attuned Yogas lärarutbildning